mainImage

Verkoelen (50Plus) test Denk uit op Woonvisie-beleid

Verkoelen (links) bij de start van de sloop van de Tweebosbuurt
23 juni 2022, 09:56 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter van 50Plus in Rotterdam, vraagt vandaag aan het nieuwe stadsbestuur of ze bereid is een einde te maken aan de Woonvisie en die niet alleen door de shredder te halen, maar ook ritueel te verbranden.

De tekst zal met name de fractie van Denk bekend in de oren  klinken, want die is letterlijk van hun voormalige fractievoorzitter Stephan van Baarle. Met het kopiëren van de shreddermotie test Verkoelen vandaag niet alleen de twee nieuwe Denk-wethouders uit, maar wil ze ook meteen weten of hun raadsfractie nog even fanatiek tegen de Woonvisie is als in de tijd van Van Baarle, die het ooit een gedrocht vond.

Eerder al keerde minister De Jonge van Volkshuisvesting (ex-wethouder CDA in Rotterdam) zich tegen de bestaande Woonvisie in Rotterdam. Ook hij vindt het in 2016 onder verantwoordelijkheid van Leefbaar Rotterdam vastgestelde woonbeleid niet meer actueel. De Jonge wil dat ‘de gemeente een nieuw overleg start over de aard en omvang van de sociale huurwoningvoorraad.'