mainImage

Wethouder: Ja, winkelcentrum Nesselande moet boost hebben

12 juni 2021, 11:12 uur
Politiek

Wijkwinkelcentrum Nesselande moet aantrekkelijker gemaakt worden. Dat vindt ook wethouder Vermeij in reactie op de noodkreet van Leefbaar Rotterdam, dat over het winkelgebied spreekt in termen van een tochtgat en een ongezellig plein. Door corona zijn zelfs Intertoys en Blokker vertrokken.

De boost moet komen van de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’: de vastgoedeigenaren en retailers en de gemeente. Probleem bij Nesselande is, dat er maar één vastgoedeigenaar is.

Wel is er inmiddels een Gedeeld Toekomstbeeld Retail gepresenteerd als onderdeel van de Herstelaanpak Vitale Winkelgebieden. Dus voor heel Rotterdam. Of dat voor Nesselandse betekent dat bijvoorbeeld de grootste wens van de bewoners – een overdekt winkelcentrum – realiteit wordt, lijkt vooralsnog wensdromen.

‘’Het is vooral aan de eigenaar en de huurders om initiatief te nemen om het wijkwinkelcentrum aantrekkelijk te maken. Wij faciliteren en denken met hen mee’’, aldus Vermeij. ‘’Er is regelmatig contact met de eigenaar en de ondernemersvereniging over wijkwinkelcentrum Nesselande. In het bestemmingsplan wordt veel ruimte voor verschillende typen invulling geboden. De uitkomsten van de horeca in Nesselande zullen binnenkort in de horecagebiedsplannen landen.’’