Woningvoorraad middeninkomens droogt op in Rotterdam

18 April 2024, 06:00 uur
Politiek
mainImage

De woningvoorraad voor studenten en starters met middeninkomens droogt op, leest de Rotterdamse VVD in de ABNAMRO-woningmarktmonitor van april. Buiten de gestegen rente zijn het de kabinetsmaatregelen, verhoogde belastingen voor verhuurders en aanvullende reguleringen, die ervoor zorgen dat de massale verkoop van huurwoningen door verhuurders is begonnen.

‘’Leuk voor starters met een mooi salaris die de vrijgekomen koopwoningen kunnen betalen, maar voor starters met een modaal inkomen, voor studenten, en voor hardwerkende mensen die niet willen of kunnen kopen een regelrechte ramp’’, vindt raadslid Erik Verweij. ‘’Voor deze mensen is er straks geen woning meer over, want een sociale huurwoning zit er voor hen vaak niet in.’’

Het mag niet zo zijn, is het oordeel van de VVD, dat deze Rotterdammers straks onze stad moeten verlaten. Dat is precies de reden waarom Verheij van woningwethouder Zeegers wil weten tot welke acties zij bereid is om ervoor te zorgen dat het aanbod van particuliere huurwoningen voor deze groep niet opdroogt en er plek voor hen in Rotterdam blijft?