Wéér een functiewisseling bij Rotterdamse BIJ1

20 April 2024, 06:02 uur
Politiek
mainImage
Mieke Megawati

De fractie van het Rotterdamse BIJ1 gaat opnieuw switchen met een raadslid. Dit keer vertrekt Mieke Megawati-Vlasblom tussentijds. Ze zal worden opgevolgd door het huidige burgerraadslid Precious Sadhoe.

Op de Instagrampagina van BIJ1 wordt haar vertrek als volgt toegelicht: “We zullen niet vergeten hoe Mieke zich als vrouw van kleur vanaf het begin staande heeft weten te houden in een voornamelijk witte, rechtse gemeenteraad. Ze had naast racisme, fascisme en (online) haat ook te maken met een werkdruk die loodzwaar was.”

Mieke Megawati-Vlasblom werd in 2022 benoemd tot raadslid, gelijk met haar partijgenoot Michantely de Jong. De laatste vertrok al veel eerder en werd opgevolgd door Marciano van Campenhout.

Megawati-Vlasblom was vorig jaar al enkele maanden uit de roulatie en werd toen tijdelijk vervangen door Amara van der Elst, die door de komst van Van Campenhout weer verdween. Het is een vlottende familie: BIJ1. Landelijk besloot ook partijleider Sylvana Simons zich terug te trekken uit de politiek.