Dagblad010 | Zeegers (D66) op ramkoers pro skaters Museumpark
mainImage

Zeegers (D66) op ramkoers pro skaters Museumpark

Zeegers (D66)
22 juli 2021, 00:39 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het zit in het laatste half jaar van de huidige Rotterdamse coalitie niet helemaal jofel tussen de VVD en D66 als het gaat om een uniek stukje stad tussen het Depot Boijmans van Beuningen, de Kunsthal, Museum Boijmans van Beuningen, het Natuurhistorisch Museum en het Erasmus Medisch Centrum, namelijk het Museumpark. D66-fractievoorzitter Chantal Zeegers snapt niet dat herinrichting van deze locatie ten koste moet gaan van een skateplek ''die geliefd is bij zoveel Rotterdammers.''

Er dreigt bakzeil voor D66. Schuldige: de VVD.

Toch wil Zeegers die plek skatebaar houden, diende vervolgens in het kader van de “Koers van de Stad” een motie in, maar ziet nu - een tikkeltje boos - dat er onvoldoende invulling aan wordt gegeven en oogt een beetje op ramkoers.

‘’Dat Museumpark is een plek waar Rotterdammers heel graag samenkomen en iedereen de vrijheid heeft om zichzelf te kunnen zijn. Het heeft een enorme aantrekkingskracht onder diverse groepen van onze samenleving. Maar het is ook een unieke skatelocatie en de skatecommunity is in korte tijd hard gegroeid’’, zegt Zeegers te weten. Ook vanaf wanneer: 2008. 

Zeegers wil dat de skaters mee kunnen doen in de participatie. Dus dat ze gehoord worden. Dat is tegen verkiezingstijd altijd grote mode in Rotterdam: ineens heel erg luisteren naar belanghebbenden. Maar dat wil niet zeggen dat de protesterende Rotterdammers daarna altijd hun zin kringen. Vorige week zei wethouder Kasmi dat zelfs nog een keer letterlijk. Hij is van D66.

Eigenlijk lukte het tot dusver alleen de bewoners van het Oude en Nieuwe Kamp in Hoek van Holland. Die van de Tweebosbuurt, de Wielewaal, de Mullerpier (inzake de komende bouw aan de Parkkade) en de Feyenoord-supporters (met betrekking tot de nieuwbouw van het stadion) vingen bot. Mede door D66. Nu zijn de rollen omgedraaid.

Wat zijn de belangen voor de skaters in het Museumpark? Het behoud van een gladde, skatebare ondergrond.

‘’En die zijn’’, vindt Zeegers, ‘’onvoldoende geborgd in de plannen.’’

Als de raadsleden- en wethoudersvakantie voorbij is wil ze er begin september zelfs een debat over in de raad.


Foto: Gemeente Rotterdam