Pop-up restaurant Happietaria draait jaarlijks voor een maand lang in verschillende steden voor het goede doel. Enkele Rotterdamse studentenverenigingen werken samen om dit project mogelijk te maken.

Happietaria Rotterdam draait al meerdere jaren voor verschillende goede doelen. Het gehele team is elk jaar nieuw, net als het pand en het menu. Elk jaar wordt dit avontuur dus opnieuw aangegaan. Happietaria Rotterdam heeft als grootste uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor het restaurant. Dit jaar is dit het voormalig pand van Highstreet Hotdog en Highstreet45 geworden. Het goede doel waar de studenten zich dit jaar voor inzetten is een project van IJM in India. Elk jaar worden er door het hele land miljoenen meisjes verhandeld voor seks. Ze worden opgesloten en misbruikt of verkocht via ondergrondse illegale netwerken. Hierdoor verliezen zij alle hoop op vrijheid. IJM strijdt tegen kinderslavernij en sex trafficking in onder ander de grote steden Mumbai en Kolkata.

De menukaart is divers. Zo maken de studenten met veel plezier een tomatensoep en een vegan salad als voorgerecht voor je klaar. Als hoofdgerecht kan er onder andere gekozen worden uit een viscurry en kip tandoori.

Happietaria zit tijdelijk aan Hoogstraat 45. Ze zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur tot 22.00 uur en is geopend vanaf dinsdag 15 mei tot maandag 11 juni.

Print Friendly, PDF & Email