Bij Dokhavenpark in Charlois staat de eerste interactieve sportmuur in Rotterdam. Het is ook de eerste Esther Vergeer Foundation Court in de stad.

De speelplek bij Dokhavenpark in Charlois is geheel vernieuwd, inclusief interactieve sportmuur. Het is een speeltoestel dat spelen, sporten en gamen combineert en een voorbeeld van het nieuwe spelen. Schiet of sla een bal tegen de muur, verbreek je persoonlijk record en ontvang je score op je mobiel. Speel samen met je vrienden wie de voetbal het hardst tegen de muur schiet, sla de beste service met tennissen of speel samen alle kleurvlakken zo snel mogelijk weg. Hoe het werkt? Bekijk het filmpje van Yalp (let op: niet ondertiteld).

Inbreng
Buurtbewoners en kinderen hebben meegedacht over de invulling van de speelplek. Er was behoefte aan een plek voor jong en oud, met en zonder beperking. In het ontwerp zijn deze wensen meegenomen.

Wethouder Sven de Langen (onderwijs, jeugd en zorg): ”Buiten spelen en sporten is belangrijk en nog leuk ook. Je ontmoet je vrienden en je blijft lekker fit. Kinderen mogen best wat vaker buiten spelen. Op deze plek kun je je lekker buiten uitleven en iedereen kan meedoen. Dat willen we graag in Rotterdam. Ik ben ervan overtuigd dat de kinderen hier voortaan vaker tegen elkaar zeggen: Kom op naar buiten!”

Print Friendly, PDF & Email