Tijdens het festival Tafel Op Zuid wordt het Deliplein op Katendrecht omgetoverd tot eetplein. De getalenteerde chef-koks, allemaal van Zuid, hebben ieder een eigen stijl en nemen de heerlijkste gerechten mee. Men kan aanschuiven bij een terras van een pop-up restaurant en de smaken van Zuid proeven. De pop-ups worden bemand door Lekker op Zuid, Sharp Sharp en Cigköftem.

Ook is er een demokeuken. Hier ziet men van dichtbij hoe de beste en mooiste gerechten bereid worden. Met diverse kookdemonstraties en proeverijen wordt er kennisgemaakt met de Zuid-Rotterdamse chefs en hun specialiteiten.

Er staan lange tafels klaar waar gerechtjes kunnen worden geproefd van Matroos en het Meisje, Ekmekci, Hotspot Hutspot, Restaurant Allure, Bistrot du Bac, Obba, Wijkkeuken van Zuid, Cigköftem en Café Rotterdam.

In aanloop naar het festival wordt de muzikale line up bekend gemaakt. Het festival is op zaterdag 24 maart geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur en op zondag 25 van 13.00 uur tot 20.00 uur. Het gehele festivalterrein is gratis te bezoeken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!