Hels werd Ronald Buijt (foto), de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, aan het begin van de middag in de raadszaal in Rotterdam toen de Partij van de Arbeid zijn aanvraag voor een langer debat over de salafisten-uitspraak van Aboutaleb koppelde aan de vraag of het standpunt van de burgemeester nieuw was voor zijn partij. En Buijt verliet zelfs boos de zaal toen Marco Heijmen veronderstelde dat ‘het helemaal niet nieuw was voor Leefbaar’, maar dat Leefbaar er stampij van had gemaakt omdat Geert Wilders de eerste was geweest die de uitspraak van Aboutaleb zwaar had bekritiseerd.

De vergelijking met de PVV stond Leefbaar niet aan en het feit dat nota bene Wilders Leefbaar had geënthousiasmeerd om roering te maken al helemaal niet. Uiteindelijk kreeg Buijt de aangevraagde toestemming van de raad om het actualiteitendebat om te zetten naar een regulier debat. Wel met de pech voor de publieke tribune en de vele cameramensen uit Hilversum, die nu tot het eind van de middag op het vervolg moeten wachten.

De SP in Rotterdam, die niet tegen de vergroting van de spreektijd was, liet op voorhand al vast weten dat het een zinloze discussie wordt waar de stad niets aan heeft.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!