Géza Hegedüs voert de lijst met kandidaten aan waarmee de PVV in Rotterdam meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats nummer twee staat Marjan Goncalvez. PVV-leider Geert Wilders maakte de namen van zijn twee nieuwe PVV-gezichten donderdag bekend in Rotterdam. Hij deed dat op Rotterdam-Zuid, tegenover de Essalam moskee. Eerder dit jaar piekerde Wilders er niet over om te verschijnen op het eerste Nationale Islamdebat in de Essalam Moskee.

Hegedüs is altijd militair actief geweest. Vanuit een uitkering is hij een bedrijf gestart. Hij heeft geen politieke ervaring. De kersverse lijsttrekker: ”Rotterdam moet weer van de Rotterdammers worden,” terwijl hij de moskee aanwees. Hij pleit ervoor om alle moskeeën in de havenstad te sluiten.

Marjan Goncalvez is geen onbekende in Rotterdam. Eerder was zij actief in IJsselmonde, voor Leefbaar Rotterdam. Later op de dag worden de overige kandidaten voor de PVV-fractie in Rotterdam bekend gemaakt.

Onaangekondigd
Op een steenworp afstand van de PVV-voorman maakte ook partijleider Tunahan Kuzu van DENK bekend wie de kandidatenlijst van zijn partij aanvoert bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij deed dat onaangekondigd.

”Elke keer als Wilders met zijn uitspraken zorgt voor polarisatie, angst en haat, sta ik tegenover hem, om hem te bestrijden op een democratische wijze. Dat hebben wij onze kiezers beloofd. Dat doen wij in de Tweede Kamer, dat doen wij vandaag hier in Rotterdam en dat zullen wij altijd blijven doen”, stelde Kuzu.

DENK kreeg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen zo’n 8 procent van de stemmen in Rotterdam. Een lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen is nog niet bekend. Kuzu zegt dat zijn partij mensen ,,die in de steek gelaten zijn door het stadsbestuur weer hoop en perspectief wil bieden”. Volgens hem is het armoedebeleid uitgehold, terwijl miljoenen zijn uitgegeven aan wolkenkrabbers en markthallen. De partij doet ook mee in onder meer Amsterdam, Utrecht en Schiedam.

Bron: ANP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!