Als Nourdin El Ouali van de moslimpartij Nida nu eens gewoon zou zeggen dat delen van Zuid zo verziekt zijn dat ook hij er liefst hekken omheen zou zetten, zou dat niet oneindig veel meer indruk op de samenleving maken dan altijd maar die monobox over schuld, haat en xenofobie.

Gehoord van Ahmed Aboutaleb?

Hij vroeg El Quali om xenofobie in te slikken, omdat je van xenofobie ongemerkt heel makkelijk uitglijdt naar islamofobie en dan heb je in Rotterdam de poppen al aan het dansen nog ver voordat de PVV hier gaat meedoen.

Ik hoor er trouwens weinig over. U? Het zal toch niet waar zijn dat Wilders in alle geheim een reusachtige invasievloot voor de kust van Hoek van Holland aan het voorbereiden is? Met CNN in de bosjes.

Niet op z’n mondje gevallen riep El Quali dat hij het inslikken niet van plan was en beargumenteerde zijn standpunt met de vaststelling dat xenofobie gewoon in het Nederlandse woordenboek staat. Onmiddellijk hoopte ik op een humorist die vanuit de raadszaal zou roepen dat als de dikke Van Dale de maatstaf van het debat wordt dat we tot aan de verkiezingen nog een leuke tijd tegemoet gaan. Maar ik moet de eerste humorist in de gemeenteraad nog ontdekken.

Raadsleden zijn vreugdeloze coalitieslaven geworden. Van enige solisme is nauwelijks nog sprake. Bovendien zweert links samen, dus heb je in Rotterdam nu ook een hele roedel oppositieslaven. Ik voel aan mijn water de komst van een collectieve reclamespot met een culturele rassenoptocht naar het standbeeld van Piet Heyn, waar de witte vrouwen en mannen van Leefbaar het zullen moeten ontgelden. De bij de PvdA uitgekakte Peter van Heemst voorop om hem aan een schnabbel te helpen.

Links klaagt over arm-rijk, Zuid-Noord, wij-zij. Je moet als rechts wel stekenblind zijn als je die verschillen zelf ook niet ziet, maar het is buitengewoon naïef van de linkse intelligentsia om te denken dat je die achterstand met grote scheppen gratis geld en een jaarlijkse viering van de afschaffing van de slavernij kan wegwerken.

Arme jongelui, die fris, solo en brandend van eerzucht door de politiek aan de haak zijn geslagen, maar binnen no time gekortwiekt in de hoek staan. Ongehoorzaamheid wordt vergolden met 2300 euro per maand minder. Gehoorzaamheid trouwens ook, want op Robin de Hoon na manoeuvreerde D66 zelfs al zijn raadsleden weg als tweederangs ongeregeld.

Benieuwd dinsdag of de Nederlandse driekleur in de raadszaal mag gaan wapperen? Leo de Kleijn van de SP wil een rooie. Misschien ’t liefst één met een gekruist hamertje en sikkel. Gaat hij dit weekeinde aan Jan Marijnissen vragen. Van alle politieke partijen in Rotterdam is de SP het meest genetisch gemanipuleerd, maar wat dan altijd wel weer opvalt is dat daar de beste debaters zitten.

Komende dinsdag schijnt er alsnog gestemd te worden over de rentree van de Vietnamese maar plat Rotterdams sprekende loempiabakker, die door de gebiedsvoorzitter van Charlois van het Zuidplein is weggejaagd.

Als Leefbaar nu eens gewoon zou zeggen dat delen van Zuid zo verziekt zijn dat het bij nader inzien natuurlijk krankzinnig is om een hardwerkende en belastingbetalende koopman weg te sturen, terwijl half Zuid zich met grote happen bijna hysterisch een ongeluk vreet aan die loempia’s. Zou dat niet oneindig veel meer indruk op de samenleving maken dan het wegsturen van zo’n familie op basis van de truttemerulligheid van een paar regeltjes?

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!