Bart-Joost van Rij heeft vandaag afscheid genomen als raadslid van Leefbaar Rotterdam en wordt donderdag officieel opgevolgd door de jurist Geert Koster.

Van Rij vertrekt vanwege zijn benoeming als projectmanager bij de gemeente Rotterdam en krijgt de verbouwing van het museum Boijmans van Beuningen en de bouw van het collectiegebouw (Het Depot) onder zijn verantwoordelijkheid.

‘’Ik heb keurig pas op vrijdag 23 februari, half vijf ’s middags, mijn sollicitatiebrief geschreven. Dus één dag na de laatste gemeenteraadsvergadering’’, vertelde Van Rij, die als raadslid ook onder meer het Boijmans Museum in zijn portefeuille had.

Komende donderdag komt Van Rij nog één keer naar de Raad om de afscheidswoorden aan te horen die de burgemeester voor hem in petto heeft en daarna volgt de beëdiging van zijn opvolger Koster, die in het dagelijks leven advocaat is bij de Vereniging van Effecten Bezitters.

De 51-jarige Bart-Joost van Rij kreeg landelijke bekendheid toen hij tijdens een televisie-uitzending van Pow Ned met zijn aktetas insloeg op twee Marokkanen op een scooter, die even daarvoor de presentatrice in het voorbij rijden hadden bespuwd. Ze interviewde op dat moment CU-SGP-raadslid Sies vlak voor het stadhuis. Van Rij had de ontering vanaf een afstand gezien. Toen het tweetal op de plek des onheils terugkeerde en treiterend langs reed, sloeg hij vanaf de andere kant toe. Het filmpje werd een hit op You Tube, zie hieronder.

 


Het tweetal kreeg van de rechter 500 euro boete.

Print Friendly, PDF & Email