Luxor Theater gaat een samenwerking aan met Rajae El Mouhandiz. Als nieuwe maker, ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, werkt Rajae aan een nieuw signatuur binnen muziektheater en het produceren van haar eerste solovoorstelling Thuis, Ontheemd #2. Binnen Luxor krijgt zij een werkplek en ondersteuning in de realisatie van haar nieuwe makerstraject.

Luxor-directeur Marc van Kaam is zeer verheugd met de samenwerking: “Met Rajae hebben wij een zeer bijzondere artiest in huis. Ze is veelzijdig, heeft een geheel eigen kijk op de kunsten en staat internationaal al op de kaart door haar buitengewone werk en verfrissende persoonlijkheid. We kunnen niet wachten om heel Nederland kennis met haar te laten maken.”

Het Huis van Asporaat, ook gehuisvest in het Luxor-pand, neemt het management van Rajae op zich. “Wij werken met vooruitstrevende makers die inclusief werken. Rajae is een exeptioneel talent die perfect past binnen deze filosofie”, aldus directeur Kenneth Asporaat. Het Laaktheater in Den Haag is zakelijk betrokken bij het traject.

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single ‘Gracefully’ uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Voor KRO Recht uit het Hart maakte zij een televisieversie van deze talk. Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in de nieuwe makers regeling van het Fonds Podiumkunsten. Rajae is de afgelopen negen jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld en is een Ariane de Rothschild Fellow.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Luxor Theater