Reading te sterk voor Jong Feyenoord

20 December 2018, 01:32 uur

Jong Feyenoord heeft het zichzelf niet makkelijker gemaakt in de strijd om een ticket naar de kwartfinale van de Premier League International Cup. Reading U23 was woensdagavond in het Madejski Stadium in Engeland door twee rake kopballen te sterk: 2-0.

Jong Feyenoord kende in november een droomstart van de Premier League International Cup door Sparta Praag U23 met liefst 8-0 te verslaan. Tegen Reading U23 trad het team van Peter van den Berg echter aan met een hoop andere namen. Alleen Ramón ten Hove, Noah Lewis, Mats Knoester en Cheick Touré kwamen beide keren als basisspeler in actie.

Met een flink verjongd elftal trad de beloftenploeg aan tegen een team met ervaren krachten als Vito Mannone (ex-Arsenal), Jon Dadi Bodvarsson (IJslands international) en Dave Edwards. Laatstgenoemde 32-jarige middenvelder speelde in het verleden voor onder meer Wolverhampton Wanderers en zette Reading tegen Jong Feyenoord op een 1-0 voorsprong.

In de achtervolging
Edwards knikte de bal in de achttiende minuut na een hoekschop op doel en verschalkte Ten Hove in de linkerhoek. Het team van Van den Berg moest daardoor in de achtervolging, maar kwam voor rust amper tot kansen. Na de pauze lukte het de equipe van Van den Berg dat een stuk beter.

De grootste kans was in de 69ste minuut voor Jari Schuurman, die net buiten het strafschopgebied de trekker overhaalde. De aanvallende middenvelder van Jong Feyenoord vond helaas niet het net maar de binnenkant van de paal, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Dat werd niet de eindstand, want invaller Ben House zorgde met een volgende rake kopbal in de 83ste minuut nog voor de 2-0.

Leicester City U23 – Jong Feyenoord
Op dinsdag 29 januari speelt Jong Feyenoord het derde en laatste groepsduel in de Premier League International Cup. Reading U23 is door de overwinning al verzekerd van een plaats in de kwartfinale, waar Jong Feyenoord zich met een zege op Leicester City U23 ook nog voor kan plaatsen als een van de beste nummers twee.