De vorig jaar voor 14 miljoen euro van Feyenoord naar AS Roma getransfereerde Rick Karsdorp was gisteren voor de tweede keer sinds zijn verstrek terug in De Kuip. Hij werd voorafgaande aan Feyenoord – NAC buiten het stadion opgewacht door RTV Rijnmond en wie goed kijkt ziet naast verslaggever Sinclair Bischop het gezicht van good-old Eddie Pieters Graafland en verder het silhouet van Guus Haak.

Geen idee of Karsdorp wist wie hij de hand schudde, maar men zag wel aan het gezicht van de op Varkenoord opgeleide oud-inwoner van Schoonhoven (Krimpenerwaard) dat hij het sinds junin 2017 prettig vond ”weer even bij z’n 2e thuis te zijn.” De eerste keer was bij de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt. ”En ja, ik kom een keer terug”, zei Karsdorp op een manier waarbij twijfel geen rol speelde.

Karsdorp, die kort na zijn transfer naar AS Roma eerst drie maanden uit de roulatie was vanwege een knie-operatie, vervolgens op 25 oktober 2017 in de thuiswedstrijd tegen Crotone zijn debuut maakte, raakte ongelukkigerwijs op die dag weer zwaar geblesseerd. En pas nu is hij fit en kon hij zich vanwege de aankomende interlandweek vrij maken voor een kort bezoek aan zijn familie en Feyenoord.

Print Friendly, PDF & Email