Rob Jacobs, de oud-trainer van Excelsior, Sparta en Feyenoord, en nu alweer zes jaar bij Neptunus-Schiebroek en voor de fusie nog eens negen jaar van Neptunus, is vandaag in het Erasmus MC geopereerd. Hij kreeg een nieuwe rechterknie. De 74-jarige voetballegende stond al acht jaar geleden op de rol voor de ingreep, maar hij durfde niet onder narcose. Het is ook voor het eerst van zijn leven dat hij in een ziekenhuis ligt. Daar moet hij overigens nu nog een paar dagen blijven. Vervolgens gaat hij in het Franciscus Ziekenhuis revalideren.

Afgelopen zaterdag moest Jacobs bij de selectie van Neptunus-Schiebroek verstek laten gaan. Twee dagen voor de operatie meldde hij zich ziek. ‘’Nee”, zei hij vanmidag na het ontwaken uit de narcose, ”ik was niet ziek. Ik was paages. Ik heb drie nachten niet geslapen van de zenuwen. Bij de laatste controle vorige week donderdag had ik de chirurg al gevraagd een enorme pijl op mijn rechterbeen te viltstiften. Je zal altijd zien, dacht ik, bij mij pakken ze verkeerde poot. Ik heb dat been ook drie dagen niet durven wassen. Ik hoop dat ze de goeie te pakken hebben gehad, maar ik heb nog niet onder de lakens durven kijken.’’

Rob Jacobs was als voetballer eerst heel even spits van Feyenoord (1963) en daarna van XerxesDHC in de tijd dat daar Willem van Hanegem doorbrak. Later speelde Jacobs ook nog in Excelsior.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!