Het filmfestival Roffa Mon Amour vindt plaats van 18 tot en met 29 juli. Het verhuist deze zomer naar Het Drijvend Paviljoen en LantarenVenster en breidt uit met het Summer Film School.
Daarmee groeit Roffa Mon Amour van 12 naar 27 filmvertoningen. Op een rij: vijf nieuwe regisseurs, vijf cult classics, twee filmconcerten en één nachtvertoning van Summer Film School.

Dit jaar zijn er meer films uit verschillende tijdperken geprogrammeerd die van invloed zijn geweest op de filmgeschiedenis. Doel van de organisatie is dat de bezoeker hedendaagse cinema in context kan plaatsen. De filmselectie bestaat uit kunstzinnige, heftige, boze, humoristische, excentrieke, absurde, politieke en waanzinnige speelfilms met hedendaagse thema’s, afkomstig uit alle werelddelen. Summer Film School is een vijfdaags educatief programma met lezingen en filmvertoningen.

”’Filmconcerten waren altijd al een ambitie, maar moeilijk te realiseren in de buitenlucht. Omdat we dit jaar droog zitten kan deze droom werkelijkheid worden”, aldus Lisa Smith, één van de organisatoren.

Print Friendly, PDF & Email