Dagblad010 | Songfestivalgekte barst ook los in de Laurenskerk
mainImage

Songfestivalgekte barst ook los in de Laurenskerk

13 mei 2021, 08:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Van dinsdag 18 t/m zaterdag 22 mei kun je genieten van Orgel en Songfestival concerten live vanuit de Laurenskerk. Een bijzonder en feestelijke combinatie van toegankelijk orgelrepertoire, doorspekt met een royale selectie van Eurovisie songfestival hits van de afgelopen 62 jaar.

Nooit eerder klonken er zoveel Eurovisie songfestivals hits vanuit de Laurenskerk. Zo speelt op dinsdag 18 mei organist Gijs Boelen zijn bewerking van o.a. de songfestival hit Save your kisses for me van Brotherhood of Man. Op woensdag 20 mei neemt stadsorganist Geert Bierling plaats achter de speeltafel van het grote Marcussenorgel in de Laurenskerk om daar, naast de bewerkte versie van Hellendaalse beroemde Concerto Grosso nr.2 Opus 3, ook zijn versies van Eres tu en Halleluja te laten horen.  

Maar naast alle songfestival hits is er tijdens dit songfestival spektakel ook ruimte voor de orgelklassieker en improvisaties van zeer getalenteerde organisten, waaronder Laurensorganist Hayo Boerema.

Alle concerten zijn via een livestream bij te wonen en worden uitgezonden via het YouTube kanaal van de Laurenskerk Rotterdam. 


Foto: Laurenskerk