Dagblad010 | 20.000 huishoudens in Rotterdam krijgen de gft-bak
mainImage

20.000 huishoudens in Rotterdam krijgen de gft-bak

18 april 2021, 06:06 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De grootschalige aanpak van de hoogbouw in het kader van de aanbieding van huisvuil biedt dit jaar in Rotterdam 20.000 huishoudens de mogelijkheid om hun afval te scheiden van groente-, fruit- en etensresten. In de zomer worden hiervoor de eerste nieuwe wijkcontainers geplaatst. Het gaat dan om de gebieden Hoek van Holland, Pernis, Blijdorp, een deel van Bergpolder en Prins Alexander (de wijken Het Lage Land, Prinsenland, Oosterflank en ’s-Gravenland).

De gemeente heeft verder veel inzet gepleegd op de invoering per 1 juli 2021 van het statiegeldsysteem op PET-flessen die kleiner dan 1 liter zijn (in eerste instantie alleen voor Petflesjes nog niet voor blikjes). De inzet op statiegeld op blikjes zijn recent bijgevoegd. Deze zullen vanaf 31 december 2022 worden ingevoerd.

Ook is de gemeente Rotterdam dit jaar gestart met voorbereidingen die leiden tot de uitbreiding van gescheiden inzameling in de laagbouw van Groot IJsselmonde en Kralingen met een potentieel om bij 13.500 huishoudens gft (groente-, fruit- en tuinafval) in te zamelen.