Dagblad010 | Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City
mainImage

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

17 juni 2021, 18:56 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De politie heeft een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden vanwege het bedreigen van Rotterdamse gemeenteraadsleden. Hij zou ze hebben bedreigd vanwege de plannen rondom de bouw van het nieuwe stadion Feyenoord City. De man is woensdag aangehouden, meldt de politie donderdag.

De gemeente Rotterdam gelastte onlangs een gesprek met de directie van voetbalclub Feyenoord over de plannen voor Feyenoord City af, na signalen van bedreigingen en intimidatie. Ook de inspreekmomenten die later stonden gepland vervielen.

De politie meldt dat de bedreigingen geuit werden in de richting van alle gemeenteraadsleden. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Over de aard van de bedreigingen wil de politie niets zeggen.

Begin juni trokken aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub op intimiderende wijze langs meerdere voorstanders van Feyenoord City. In zwart gekleed belden zij bij hen aan om hun onvrede over de plannen te laten blijken. Een van de slachtoffers van de intimidaties was architect Ard Buijsen, die nu niet meer bij het project betrokken is, maar in het begin wel.


Door: ANP | Foto: Gemeente Rotterdam