Dagblad010 | Achter de Waterside-toren IJsselmonde wordt het 10 hoog
mainImage

Achter de Waterside-toren IJsselmonde wordt het 10 hoog

Achter de toren kom het appartementencomplex van 10 hoog
25 september 2021, 08:55 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Het bestemmingsplan ‘Waterside Oost, IJsselmonde’ gaat de bouw mogelijk maken van een appartementencomplex met maximaal 124 huurwoningen langs de Nieuwe Maas in Oud-IJsselmonde. Het plangebied wordt in het noorden en westen begrensd door het water, in het oosten door de Flying Dutchmanstraat en de zuidpunt grenst aan de Oostdijk. Waterside Oost komt achter de toren (zie foto), die in ontwikkeling is. Komende donderdag wordt het bestemmingsplan vastgesteld.

Het gebouw wordt wigvormig en zal in hoogte geleidelijk opklimmen van 14 meter (3 lagen) naar 33 meter (10 lagen). De afspraak is dat 30% van de huurappartementen een prijs heeft in het middensegment en 70% in het hogere segment.

Het plan Waterside Oost ligt in de CBS-buurt Oud IJsselmonde. Deze buurt kent volgens de Gebiedsatlas een opgave in alle prijssegmenten, van sociaal tot topsegment. Uitgangspunt voor sociale woningbouw in de Gebiedsatlas is, dat die echter wordt gerealiseerd in de buurt van OV-knooppunten. In de CBS-buurt OudIJsselmonde is dat in de westelijke hoek, de ontwikkeling Feijenoord City / Stadionpark.