Dagblad010 | Afrikaanderwijk krijgt eigen audiotour met elf routes
mainImage

Afrikaanderwijk krijgt eigen audiotour met elf routes

15 juni 2021, 15:36 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Het Rotterdamse theatergezelschap Wat we Doen lanceert volgende week zaterdag een audiotour door de Rotterdamse Afrikaanderwijk: In AFRI. De tour bestaat uit tien luisterroutes door de Afrikaanderwijk die je leiden langs plekken van vertrouwdheid en van verandering die storen en boos maken maar ook nieuwe kansen bieden en energie geven.


De Afrikaanderwijk op Rotterdam-Zuid is enorm in beweging. Gentrificatie, nieuwbouw, verlies van sociale cohesie, (behoefte aan) nieuwe burgerinitiatieven. Theaterregisseur Floris van Delft en redacteur Rachid Benhammou van het Rotterdamse theatergezelschap wandelden met bewoners door de wijk om te horen wat de veranderingen voor hen betekenen en welke plekken daar voor symbool staan. De audiotour die ze samen ontwikkelden bestaat uit tien routes, uitgestippeld en verteld, door de bewoners zelf en is de komende zomer te wandelen en te luisteren.

Wandel mee met de activist, de jongere, de verdedigster van de volkswijk of de nieuwkomer. Al deze mensen hebben één ding gezamenlijk: hun liefde voor de wijk. Iedereen kan vanaf zaterdag 26 juni meedoen op iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.


Foto: Mo Alzoabi