Besluitvorming Raad nieuwbouw stadion 3 weken uitgesteld

20 May 2021, 15:07 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De besluitvorming in de Rotterdamse gemeenteraad over het financial commitment aan het nieuw te bouwen Feyenoord-stadion is opnieuw drie weken uitgesteld. Het college wilde dat de raad er 17 juni een standpunt over in zou nemen, maar dat is doorgeschoven naar dinsdag 6 en donderdag 8 juli.

Het uitstel heeft te maken met de verwerking van de grote groep insprekers: woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 juni. (*) Verder gaat de directeur van de Rekenkamer nog een toelichting geven op het tweede deel van zijn onderzoeksbrief over Feyenoord City. Op dezelfde dag (25 mei) kan de gemeenteraad bovendien politieke vragen stellen naar aanleiding van het raadsvoorstel en het rapport van Deloitte.

Ook staat er voor de raad op dinsdag 8 juni nog een bezoek aan de Kuip op het programma. Gesproken zal dan worden met Feyenoord (Stadion en BVO), Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (STIGAM) en Vrienden aan de Maas zoals gevraagd in de motie ‘De financiële black box van Feyenoord City’.

Op donderdag 24 juni volgt er dan nog een vervolgbespreking in commissieverband over dit onderwerp, inclusief de mogelijke nieuwe ontwikkelingen ten gevolge van het Rekenkamerinzicht.

(*) https://dagblad010.nl/Rotterdam%20&%20Regio/insprekers-nieuw-feyenoord-stadion-worden-geselecteerd