mainImage

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

27 oktober 2021, 13:07 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld

Feyenoord zegt dat de bedreigingen aan het adres van de vertrekkende algemeen directeur Mark Koevermans ervoor gezorgd hebben dat een partij die wilde investeren in de club is afgehaakt. Dat vertelden voorzitter Toon van Bodegom van de raad van commissarissen en vicevoorzitter Gérard Moussault tijdens een persconferentie in het stadion van de Rotterdamse club. De bestuurders spreken van een "trieste dag voor de club".

Pieter Smorenburg, statutair directeur, neemt de taken van Koevermans voorlopig waar. Van Bodegom verwacht dat waarschijnlijk pas volgend jaar een nieuwe directeur benoemd kan worden.

De club zegt in overleg te zijn met gemeente en politie om de problemen aan te pakken. "Er zijn ideeën over hoe we dat aan gaan pakken, maar die maken we later bekend", zei Van Bodegom.

Feyenoord maakte woensdagmorgen bekend dat Koevermans per 1 december aftreedt als algemeen directeur van de Rotterdamse club. Koevermans zegt dat hij na een reeks incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren. Bij Koevermans werden in september 's nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.


Foto: ANP