Dagblad010 | Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas
mainImage

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas

Piet Smitkade
17 april 2021, 07:15 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De bewonersverenging van de Veranda – de Maasoeverwijk recht tegenover De Kuip – doet een beroep op het stadsbestuur om het voorgenomen verbod op het gebruik en verhandelen van lachgas ook door te trekken naar hun woongebied. Het was tot dusver nog niet volstrekt duidelijk welke stadsdelen burgemeester Aboutaleb precies in de ban wilde doen.

De Veranda steekt duidelijk z’n vinger op. De bewoners blijken de afgelopen jaren veel overlast van lachgas en de vervuiling van lachgas te hebben ondervonden. Vooral op de Piet Smitkade.

‘’Maar ook in de aangrenzende gebieden’’, zegt Helmich Rigter, de voorzitter van de Bewonersorganisatie. ‘’Denk maar aan de parkeerplaats achter de Gamma. De gebruikers zijn namelijk ook op de hoogte van het feit, dat daar in de late uren geen toezicht en of handhaving meer is.’’

De Veranda maakt zich verder grote zorgen dat als lachgas bijvoorbeeld op het Noordereiland verboden wordt, de gebruikers onmiddellijk uit zullen wijken naar de dichtstbijzijnde gebieden waar het dan weer niet verboden is.


Foto: Google Maps