Dagblad010 | Binnenrotte mag geen bouwplaats worden
mainImage

Binnenrotte mag geen bouwplaats worden

11 april 2021, 06:50 uur
Rotterdam & Regio

De ontwikkelaars van Rotta Nova krijgen de opdracht mee om de bouwoverlast te beperken en nauwgezet de nog vast te stellen richtlijnen te volgen om zodoende eind 2022 – wanneer Van Herk de voorbereidingen voor het nieuw te bouwen woningencomplex naast de Markthal start – buurbewoners, marktkooplieden en toeristen te ontzien.

''De marktkooplieden hebben inmiddels al te veel gesodemieter achter de rug. Ze zijn al vaak genoeg de Sjaak geweest'', aldus Leefbaar-raadslid Van Schaik. ''nu geen fratsen meer. Op de dinsdagen en zaterdagen wordt er niet gebouwd. Klaar.''

Beperking van activiteiten geldt in navolging ook voor de ontwikkelaars van de renovatie van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam, die voor 2025 op de planning staat.

Beide ontwikkelingen volgen elkaar op. Dat betekent voor de bewoners en bezoekers van deze A-locatie aan de Binnenrotte jarenlang een kwestie van afzien. Raadslid De Roon van D66 wil dan ook dat hierover vroegtijdig gecommuniceerd gaat worden en dat er straks één centraal aanspreekpunt komt die uitglijders voorkomt. 

Rotta Nova bevat 259 woningen voor de midden- en hogere inkomens, in plaats van de eerder geplande 450 kleine starters- en studentenwoningen van 25m2.

D66 blijft overigens – wetende dat het niet anders meer kan - vinden dat de Binnenrotte een zeer geschikte plek is voor starters en middeninkomens en dat daarom in elk geval voor de toekomst gezorgd moet worden dat die wens ook in vervulling kan. Nu is het te laat. Bovendien wil D66 haar coalitiepartner VVD niet ie cis er een de invulling van dit soort locaties wordt vastgesteld vanuit dié wens, die ook is vastgelegd in onder meer het Actieplan Middenhuur. Daar waren alle politieke partijen het tijdens de gemeenteraadsvergadering roerend mee eens, behalve de PVV en bouwpartij VVD.