mainImage

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk

16 oktober 2021, 13:58 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Rotterdamse Brandweer heeft zaterdag afscheid genomen van de Ap Streefkerk. Honderden brandweermannen vormden bij het crematorium aan de Maeterlinckweg in Rotterdam een erehaag om hun geliefde collega een laatste groet te brengen. De uitvaart begon op de Mijnsherenlaan in Rotterdam, daar werd de kist vanuit de rouwauto ceremonieel op de ladderwagen gehesen. Tientallen collega's van de kazernes Baan, Mijnsherenlaan, Bosland en de Keyenburg waren aanwezig.

De stoet vertrok vervolgens richting het crematorium. Daar vormden honderden collega's een erehaag en reed de ladderwagen met daarop de kist van Ap Streefkerk door de haag heen.

Twee jaar geleden werd er bij Ap Streefkerk kanker geconstateerd. Afgelopen week kwam hij na een kort ziektebed te overlijden. Ap mocht slechts 57 jaar oud worden. Ap Streefkerk kwam in 1982 bij de vrijwilligers op de Mijnsherenlaan in dienst als brandweerman. In 1985 trad hij als beroepsbrandweerman in dienst. Sindsdien heeft hij talloze functies vervuld, de laatste jaren werkte hij als Officier van Dienst en Clustercommandant in het gebied van Maas en Rotte.


Foto: Nieuws op Beeld