mainImage

Camera's bij homo-ontmoetingsplekken in Rotterdam?

Inzet rechts: raadslid Tanya Hoogwerf
12 oktober 2021, 02:09 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Tanya Hoogwerf, het onvermoeibaar strijdbare raadslid van Leefbaar Rotterdam als het gaat om vrouwen- en homorechten en-vrijheden in de stad, wil camera’s op homo-ontmoetingsplaatsen in de stad ‘’voordat het straks een keer gruwelijk misgaat’’, luidt haar pleidooi.

Ze reageert daarmee via twitter op het toenemend aantal meldingen van antihomogeweld bij de politie-eenheid Rotterdam. Ook de aard van de gebeurtenissen wordt steeds heftiger, weet Hoogwerf. Die strekt zich volgens uitlatingen van Roze Blauw inmiddels zelfs uit tot ontvoeringen.

Er is binnen de beleving van Hoogwerf maar één afdoende oplossing en dat is om de ontmoetingsplekken van homo’s uit de duisternis te halen en in het oog van de camera's te brengen. Daarmee verdwijnt de privacy, maar het verhoogt de veiligheid.

Waarschijnlijk voor de actieve deelnemers niet de meest ideale oplossing, omdat de plekken voornamelijk bezocht worden door jongens die niet uit de kast zijn of bisexuele mannen. Ze kiezen juist voor de anonimiteit kiezen. Maar de sfeer op de ontmoetingsplekken wordt volgens de politie steeds agressiever. Mensen worden er beroofd, in elkaar geslagen en als ze kans zien te vluchten vervolgens achtervolgd zodat ze alsnog kunnen worden afgeperst.