Dagblad010 | Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper
mainImage

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper

24 juni 2021, 13:14 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen geëist tegen drie mensen die worden verdacht van het beïnvloeden van getuigen van het neerslaan van een agent. Dat gebeurde bij een trouwstoet die voor overlast zorgde in Rotterdam in 2019. Tegen een 45-jarige vrouw en een 55-jarige man is 90 dagen gevangenisstraf geëist, tegen een 24-jarige man 100 dagen, omdat hij ook wordt verdacht van belediging van de agent.

Op 30 augustus 2019 veroorzaakte de trouwstoet veel overlast in Rotterdam. Een agent had de auto's daarom aan de kant gezet. Een van de deelnemers aan de optocht gaf de agent een klap van achteren, waardoor de politieagent buiten bewustzijn raakte.

Veel mensen zagen het voorval en weigerden later mee te werken aan het onderzoek. De drie verdachten droegen de mensen in de trouwstoet volgens het OM op om te verklaren dat ze stoned waren of dat ze net de andere kant op keken. Ook mocht niemand zeggen waar de verdachte van het slaan van de agent zich schuilhield en werden de verhalen onderling op elkaar afgestemd.

De 27-jarige Shahid B. kreeg vorig jaar anderhalf jaar gevangenisstraf voor de mishandeling van de agent, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij na zijn detentie verplicht een behandeling ondergaan in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 4000 euro betalen.


Door: ANP | Foto: Politie.nl