mainImage

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan
26 oktober 2021, 18:31 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Er komt definitief geen grote eenzame villa op de plek van de Van der Valk-locatie aan de C.N.A. Looslaan, die negen jaar geleden dicht ging. In plaats daarvan studeert men op het stadhuis nu op een landschappelijke inpassing van een appartementencomplex.

In het nieuwe bestemmingsplan rond Oud Hillegersberg wordt de revalidatietak van Rijndam aan de Straatweg nu ook ‘wonen’ en vervalt ‘maatschappelijk’. Of het tenslotte appartementen worden of een vrijstaande woning is nog niet bekend.

Ten aanzien van de horecavoorzieningen in het gebied rond de Bergsche Dorpstraat en Weissenbruchlaan wordt consolideren de maatstaf. De belangrijkste reden om voor deze ontwikkelrichting is voorkomen dat het woongenot wordt verstoord, vooral in de achterliggende straten. Dat neemt niet weg dat voor een aantal straten rond het winkelgebied ruimte is voor een beperkte ontwikkeling met (vergunde) horeca komt. 

De locatie van het voormalige restaurant van Van der Valk heeft een grillige geschiedenis. Aanvankelijk wilde Van der Valk er een hotel bouwen. Toen dat verzoek werd afgewezen vertrok de familie naar Ridderkerk. Koper en miljonair Michel Perridon – nu bekend van Dragons’ Den op tv – wilde er eerst een kapitale villa bouwen, later weer een Hilly Beach, een pop up strandtent voor zo'n zestig personen. Maar het uiteindelijke resultaat is een braakliggend terrein.