Dagblad010 | De markt hoort in het rijtje terrassen en diergaarde
mainImage

De markt hoort in het rijtje terrassen en diergaarde

De Rotterdamse markt heeft nu alleen food
18 april 2021, 06:17 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Terwijl winkeliers door een aantal versoepelingen al een beetje weer kunnen ondernemen, hebben marktkooplieden met non-foodartikelen nog geen enkel perspectief. Leefbaar Rotterdam vindt dat vreemd, ‘’want zij ondernemen in de buitenlucht en zijn bovendien van essentieel belang voor mensen die winkelen met een kleine beurs. Mensen die rond moeten komen met minimale inkomsten zijn dan ook veelal genoodzaakt om hun spullen op de markt te kopen.’’

De raadsleden Van Schaik en Simons zeggen het roerend met burgemeester Aboutaleb eens te zijn dat de terrassen en de diergaarde Blijdorp zo snel mogelijk weer open moeten en plaatsen de markt ook in dat rijtje.

Met als extra stimulans de verwijzing naar de site van de Rijksoverheid waar staat: Buitenverkoop is alleen toegestaan voor vergunningplichtige (week)markten en voor bloemenverkoop. Op een (week)markt mogen alleen kramen voor levensmiddelen (eten en drinken) staan. De exacte afweging welke kramen wel of niet op een warenmarkt mogen staan wordt gemaakt door de gemeente.