mainImage

De Rotterdammert voor oud wethouder Van Gils

Van Gils (rechts) bij zijn aanstelling
23 juni 2022, 22:42 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Arjan van Gils is donderdag tijdens de afscheidsreceptie van het inmiddels oude stadsbestuur onderscheiden met de stadspenning De Rotterdammert vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Rotterdam. De afgelopen drie jaar was Van Gils namens D66 wethouder in Rotterdam met de portefeuille financiën, organisatie, haven en grote projecten waaronder het al voor zijn aanstelling mislukte Warmtebedrijf, de uiteindelijk wel gelukte Hoekse Lijn (de metroverbinding naar zee), de verkoop van Eneco en Feyenoord City. 

De in Haarlem opgegroeide Van Gils is langer werkzaam geweest voor gemeente Rotterdam. Ook als gemeentesecretaris, van 2005-2012. In die periode werd de ambtelijke organisatie omgevormd van autonome diensten naar een concern met één huisstijl en een gemeenschappelijke stafdienst. Ook was hij lange tijd in dienst van de gemeente Amsterdam en Enschede. Hij wordt in augustus 67 jaar en is inmiddels een week met pensioen.  

De Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.