Drijvend park in Rijnhaven wordt volgende week feestelijk geopend

10 June 2022, 15:26 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Op 19 juni is het eindelijk zover en wordt het eerste drijvende parkdeel van de Rijnhaven officieel geopend. Speciaal hiervoor is er het Rijnhaven Fest; een dag vol gezelligheid, muziek en allerlei sportactiviteiten op het water.

Vanaf 13.00 uur is er zowel aan de kade als op het water genoeg te beleven. Kom suppen, kanovaren, waterfietsen en probeer eens een Schiller-waterfiets! Onder begeleiding van de reddingsbrigade én zonder nat te worden, want zwemmen in de Rijnhaven mag niet. Blijft u liever op het droge? Neem een kijkje bij Wikkelboats: de kleine woonbootjes die grotendeels gemaakt zijn van gewikkeld karton. Aan wal geniet u van muzikale optredens, koffie, thee en een lekker ijsje!

Het drijvende park wordt om 14.00 officieel geopend voor publiek. Dit is het eerste drijvende parkdeel in de Rijnhaven, in de toekomst volgen meer parkdelen die aan de kademuren worden gekoppeld. Zij vormen een aanvulling op een nieuw stadspark van 6,5 hectare. Alle parkdelen worden met elkaar verbonden door wandelpaden, die op een rondgang om en over het water mogelijk maken.