Dagblad010 | Familie van chauffeur die agent doodreed wordt bedreigd
mainImage

Familie van chauffeur die agent doodreed wordt bedreigd

5 augustus 2021, 14:58 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De politie heeft dinsdag een 59-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor het bedreigen van een gezin uit Melissant (Zuid-Holland), meldt de politie donderdag. Het gaat om familie van de vrachtwagenchauffeur die ervan wordt verdacht een motoragent in Rotterdam vermoedelijk met opzet te hebben doodgereden. De man zou het gezin hebben bestookt met telefonische en schriftelijke bedreigingen.

Hij dreigde onder meer het transportbedrijf van het gezin in brand te steken. De verdachte van het ongeval waarbij de motoragent om het leven kwam, werkte bij dit bedrijf en is familie van het bedreigde gezin, meldt de politie. De 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant heeft op 7 juli mogelijk met opzet een motoragent aangereden op de Waalhavenweg in Rotterdam. De 47-jarige motoragent kwam hierdoor om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er sterke aanwijzingen voor opzet; de chauffeur was in het verleden bij meerdere ernstige aanrijdingen betrokken.

Het onderzoek naar deze bedreigingen is met het oog op objectiviteit door de politie in Zeeland uitgevoerd. De man uit Etten-Leur heeft een bekennende verklaring afgelegd, zegt de politie. "Met betrekking tot het uiten van bedreigingen richting de familie." Meer wil de politie er niet over zeggen.

De verdachte heeft een contact- en gebiedsverbod opgelegd gekregen en mag dus niet in de buurt komen van of contact opnemen met het gezin. Hij moet zich op een ander moment nog verantwoorden bij de rechter, zegt het Openbaar Ministerie in Rotterdam.


Door: ANP