Dagblad010 | Familiehuis Daniel den Hoed aan Groene Hilledijk ontruimd
mainImage

Familiehuis Daniel den Hoed aan Groene Hilledijk ontruimd

10 mei 2021, 17:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Het Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk In Rotterdam staat sinds vorig week helemaal leeg en is nu afgezet in afwachting van sloop samen met complex van de voormalige Daniel den Hoedkliniek. Op de plek zijn woningen gepland in het project Zuiderhof.

Het familiehuis heeft dienst gedaan sinds 1991 met het als doel om familieleden van patiënten in Daniel den Hoedkliniek een betaalbare logeermogelijkheid te bieden. Het familiehuis werd gefinancierd vanuit vele speciale acties die er gevoerd zijn door allerlei organisaties en particulieren. In april 1991 werd het geopend door prinses Juliana.

De Stichting Roparun heeft vanaf 1991 tot op de dag vandaag veel betekend in financiële steun door een jaarlijkse sponsorloop voor o.a. Daniel den Hoed en het Familiehuis en bracht tot voor 2 jaar altijd in de 'run' een ode aan het Familiehuis met de lopers van de teams over de Groene Hilledijk. In 2018 was het de laatste keer dat de lopers feestelijk werden ingehaald bij het Familiehuis. Toen verhuisde Daniel den Hoed, onderdeel van het Erasmus MC, naar een nieuw complex bij het EMC.

Vorige week vond deze verhuizing plaats en verhuisde het Familiehuis naar een nieuw onderkomen aan de Karl Weisbardstraat 205 in de nieuwe wijk Little, vlakbij het Erasmus MC. Ook dit Familiehuis Daniel den Hoed is geheel vanuit eigen vermogen van de stichting en met hulp van Stichting Roparun en vele andere particuliere donateurs, vermogensfondsen en bedrijven gerealiseerd.

 


Foto: LMOFOTO