13 May 2021, 17:03 uur
Rotterdam & Regio
Digitaal Dagblad
Eric Botteghin.

Feyenoord snakt naar het einde van het seizoen. Ook de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo leverde geen overwinning op: 1-1. Uit de laatste vier duels haalden de kwakkelende Rotterdammers slechts 2 punten.

Door de nieuwe domper in Almelo eindigt Feyenoord in de Eredivisie voor de eerste keer in tien jaar buiten de top vier. De ploeg van trainer Dick Advocaat kan zich wellicht via de play-offs nog plaatsen voor Europees voetbal. Het Rotterdamse spel straalde echter ook in Twente niet veel inspiratie en motivatie meer uit. Heracles maakt als nummer 9 nog kans op deelname aan de nacompetitie om een Europees ticket.

Steven Berghuis was voor de rust de gevaarlijkste man bij Feyenoord. De aanvoerder was echter onfortuinlijk in de afronding. Ook aanvaller Nicolai Jørgensen liet enkele kansen liggen. Doelman Justin Bijlow van Feyenoord hield Delano Burgzorg van scoren af.

Na de rust viel clubtopscorer Rai Vloet (zestien goals) al snel geblesseerd uit bij Heracles. Uit het niets kwamen de bezoekers na ruim een uur op voorsprong. Doelman Janis Blaswich verkeek zich op een schot van Orkun Kökcü (0-1). Kort daarna benutte Sinan Bakis, de vervanger van Vloet, een strafschop na een onnodige overtreding van Eric Botteghin (1-1). Invaller Robert Bozenik miste in de slotfase voor Feyenoord nog een kopkans.