Dagblad010 | Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage
mainImage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

13 mei 2021, 17:07 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Coach Dick Advocaat van Feyenoord benadrukte na de teleurstellende remise bij Heracles Almelo (1-1) dat hij niet wilde zeuren over de arbitrage. De oud-bondscoach zei bij ESPN zelfs zonder cynisme in zijn stem dat scheidsrechter Jeroen Manschot goed had gefloten. De scheidende trainer was niettemin laaiend over de strafschop die Heracles in de 68e minuut kreeg, kort na de openingstreffer van Orkun Kökcü.

Volgens Advocaat was er geen sprake van een overtreding van Eric Botteghin op Ismail Azzaoui. Sinan Bakis mocht echter aanleggen van elf meter, ook van de VAR, en schoot raak: 1-1. Mede daardoor moet Feyenoord zich nu via de play-offs alsnog zien te plaatsen voor Europees voetbal.

"Als je hier een penalty voor geeft, is de VAR blind en maakt de scheidsrechter ook een foutje", foeterde Advocaat. "Dit is echt helemaal geen strafschop. Men heeft niet in de gaten wat hiermee wordt aangericht als je hiervoor een penalty geeft. Of de scheidsrechter heeft nooit gevoetbald en de VAR ook niet. De scheidsrechter wordt nu gewoon in bescherming genomen. Die jongen van Heracles verliest de bal en struikelt over zijn eigen voeten. Dat was het gewoon, meer niet."

Volgens Advocaat was die benutte strafschop een breekpunt in de wedstrijd. "Normaal gesproken hadden wij meer ruimte gekregen, omdat Heracles bij 0-1 naar voren had moeten komen. Na de 1-1 werd het echter een rommelige wedstrijd. Totaal onnodig."


Door: ANP | Foto: ANP