Dagblad010 | 'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast'
mainImage

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast'

12 mei 2021, 15:21 uur
Rotterdam & Regio, NieuwsopBeeld, IJsselmondeNieuws

De financiële noodsteun die de gemeente Rotterdam in het leven heeft geroepen voor horecagelegenheden loopt stroef. Tot nu toe is er geen enkele euro uitbetaald voor de horecavouchers, waarmee ondernemers hun terrassen corona-proof kunnen inrichten. En dat terwijl die steun al zes weken geleden aangevraagd kon worden en de terrassen inmiddels twee weken open zijn. Raadsleden van VVD en D66 trekken inmiddels aan de bel bij het stadsbestuur. 

Naast de mislukte uitbetalingen geeft Rotterdam ook weinig tot geen informatie over wanneer die steun dan wél uitbetaald wordt, stellen raadsleden Dieke van Groningen (VVD) en Elene Walgenbach (D66). Het tweetal, dat sinds het begin van de coronacrisis horecaondernemers probeert te helpen, wil van de wethouder weten waarom de uitbetaling zó lang op zich laat wachten. Wat hen betreft staat het geld nog deze maand op de bankrekening van horecazaken in de stad.

Verder zou de wethouder meer moeten doen om het bestaan van de noodsteun onder de aandacht te brengen bij ondernemers, vinden Van Groningen en Walgenbach. Bovendien, vragen zij zich af, hoeveel horecavouchers er eigenlijk zijn aangevraagd.

Met de horecavouchers kunnen ondernemers tot een bedrag van 500 euro gecompenseerd worden voor het corona-proof inrichten van een terras. Rotterdam heeft meer dan 200 duizend euro uitgetrokken voor de steun.

De wethouder heeft nog niet gereageerd op de vragen van D66 en VVD.


Foto: ANP