Dagblad010 | GGD doet aangifte van bedreiging tegen Willem Engel
mainImage

GGD doet aangifte van bedreiging tegen Willem Engel

5 augustus 2021, 14:37 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Den Haag & Regio

De GGD Hollands Midden heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging tegen Willem Engel. De activist heeft woensdag zijn volgers opgeroepen om foto's en filmpjes te maken van medewerkers van de GGD op vaccinatielocaties. "Dat je protesteert is prima, maar dit is voor onze medewerkers heel intimiderend", legt Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding van de GGD Hollands Midden, uit bij Omroep West.

De politie moest woensdag in Lekkerkerk ingrijpen om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de prikbus hun werk konden doen. "Normaal staan er wel eens mensen te demonstreren bij de bus en dat vind ik ook helemaal niet erg", zegt Haasbeek. "Maar nu stond er een hele groep met fototoestellen en camera's en dat was heel bedreigend voor onze medewerkers. Om 14.00 uur hebben we de politie ingeschakeld en na een uur hebben zij ingegrepen om ervoor te zorgen dat ons werk door kon gaan."

Engel wil dat zijn achterban foto's en filmpjes van de medewerkers van de GGD maakt, zodat ze over een paar jaar voor de rechter gebracht kunnen worden, zo liet hij in een boodschap op Twitter weten.


Door: ANP | Foto: ANP