mainImage

Groot woonprotest in Afrikaanderpark met Lilian Marijnissen

17 oktober 2021, 15:00 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, NieuwsopBeeld

In het Afrikaanderpark in Rotterdam wordt zondagmiddag vanaf 14.00 uur door duizenden geprotesteerd tegen het woningbeleid van het kabinet. Een grote groep, variërend van politieke partijen tot belangenverenigingen als de Woonbond, vakbond FNV en diverse huurdersverenigingen, zoals die uit de Rotterdamse Tweebosbuurt, eist dat er actie wordt ondernomen om de wooncrisis op lossen. Ook Tweede Kamerlid van de SP, Lilian Marijnissen, loopt mee. 

De organisaties hekelen de lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning, de hoge prijzen in de vrije huursector en op de koopmarkt en het stijgende aantal daklozen. Ze spreken van een wooncrisis en eisen onder meer garanties voor beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen, en woonzekerheid. Daarnaast willen ze minder marktwerking en lagere huren en een verbod op tijdelijke huurcontracten. Ook pleiten ze voor volwaardige zeggenschap en onafhankelijke ondersteuning voor bewoners bij plannen voor hun woning, buurt en stad.

De organisatoren hebben de betogers wel gevraagd om zich te gedragen om te voorkomen dat de ME moet ingrijpen. Tot nu toe gaat het in Rotterdam goed. Er komen nog wel steeds meer mensen naar het Afrikaanderpark.


Foto: LMOFOTO