Dagblad010 | Herinrichting Huniadijk en omstreken; klus eind 2022 klaar
mainImage

Herinrichting Huniadijk en omstreken; klus eind 2022 klaar

16 april 2021, 19:48 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Door Jerry Lussenburg

Half januari van dit jaar is de gemeente Rotterdam begonnen met een enorme klus tussen de Reyerdijk en de Prinsendijk in IJsselmonde. Deze bijna twee jaar durende herinrichting is nodig omdat de straten zijn verzakt en het riool nodig aan vervanging toe is. In plaats van één rioolbuis, komen er nu twee buizen. Eén buis voor het vuile water uit de huizen en eentje voor regenwater. Door deze twee stromen te scheiden, is bij heftige regenval de kans op wateroverlast veel kleiner.

Waterbedrijf Evides en netbeheerder Stedin maken gelijk gebruik van de openliggende straten door onderhoud uit te voeren aan de kabels en leidingen voor water, gas en elektriciteit. Zij hebben de klus met de gemeente afgesteld zodat de straat minder open hoeft.

Belangrijk is ook de herinrichting van de Huniadijk en de zijstraten. Overal wordt het een 30-kilometerzone en komen er groene routes met veiligere oversteekplaatsen. In de zijstraten wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd en zullen de stoepen worden verbreed.

De overlast is echter bijzonder groot, maar dat was ook ruimschoots van tevoren met de bewoners gecommuniceerd. Op dit moment trekt men in de Averdijk al het groen uit de voortuinen. Dit is nodig omdat de straat flink wordt opgehoogd en het huidige groen niet kan blijven staan. 

De werkzaamheden zullen, als alles meezit, eind volgend jaar zijn voltooid.


Foto: Jerry Lussenburg