Dagblad010 | Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje
mainImage

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje

25 september 2021, 09:08 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

In het kader van Nationale Burendag zet Winkelcentrum Zuidplein op 25 september het schoonmaakpersoneel van hun buren, het Ikazia Ziekenhuis, in het zonnetje. Het winkelcentrum bedankt de schoonmakers van het Ikazia Ziekenhuis voor het onzichtbare maar belangrijke werk dat zij tijdens de coronacrisis - en nu nog steeds - verrichten. Vandaag overhandigden zij alle schoonmaakmedewerkers van het ziekenhuis een waardebon voor koffie & gebak bij Brasserie Zuidplein.

De strijd tegen corona wordt niet alleen door artsen en verpleegkundigen gevoerd. Ook schoonmakers zijn in een ziekenhuis van levensbelang. Mark de Vries en Branka Grmaš zijn teamleiders van het schoonmaakteam in het Ikazia Ziekenhuis, dat tegenover Winkelcentrum Zuidplein ligt. Sinds de uitbraak van het coronavirus maakt dit team de besmette kamers in Ikazia schoon.

Mark: “Schoonmaakwerk is fysiek zwaar maar na de uitbraak van corona werd het ook mentaal zwaar. Tijdens de eerste golf was het voor onze collega’s heel moeilijk om mensen te zien die zo ziek waren, zonder hun geliefden. Met elkaar zetten ze de schouders eronder, zodat de zorgverleners hun werk kunnen doen en onze patiënten kunnen helpen. Ik was altijd al trots op ons team, maar nu helemaal.”

Branka: “Het werk van ons schoonmaakteam is voor de buitenwereld niet altijd zichtbaar, maar wel enorm belangrijk. Zonder goede schoonmakers kan een ziekenhuis simpelweg niet functioneren. Ik vind het superleuk dat Brasserie Zuidplein en Winkelcentrum Zuidplein hen zo in het zonnetje zet tijdens Nationale Burendag. Een mooie blijk van waardering en welverdiend. Namens het hele team: heel hartelijk bedankt. We gaan genieten van een cappuccino en een stukje taart.”

 


Foto: Ingezonden