mainImage

John Buijsman geeft voorstelling over zijn eigen Hoek van Holland

23 juni 2022, 12:34 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Rotterdamse acteur John Buijsman geeft vanaf 8 juli een voorstelling over Recreatieoord Hoek van Holland, een verblijfsplek waar de acteur een vakantiehuisje heeft. De gemeente Rotterdam wilde het park aanvankelijk verkopen. Buijsman wist daar samen met tal van recreanten een stokje voor te steken.

In november 2020 kreeg acteur John Buijsman een brief van de gemeente. De verkoop van zijn geliefde recreatieoord werd aangekondigd. En dat kon hij niet laten gebeuren. Als de ‘010 sheriff’ kwam hij meerdere malen in actie en met de hulp van vele anderen werd het park uiteindelijk gered. Nu maakt John samen met Helmert Woudenberg de voorstelling De Recreanten in zijn eigen tuin… op het Recreatieoord Hoek van Holland. 

Over De Recreanten

Het verhaal gaat over Barry en Herman: een curieus koppel op leeftijd. Het lot van zowel het park als dat van Herman steekt grimmig af tegen hun kleurige vakantiehuisje. De plek waar het stel al jaren klust, keuvelt en kibbelt. Als de gemeente besluit hun geliefde park te verkopen gaan ze de strijd aan met een onverschillige overheid en met elkaar. Een verhaal over klein geluk, groot geld en de hechtheid van een gemeenschap. Over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen en vooral hoe ze zich er niet onder laten lullen. 

Kaartverkoop

Kom naar de voorstelling en maak kennis met dit bijna 100-jarige recreatieoord bij u om de hoek. De kaarten zijn € 15,00, inclusief een kopje koffie vooraf en een drankje na de voorstelling. De voorstelling is vanaf 8 juli te zien en kaarten zijn te bestellen op www.johnbuijsman.nl.


Foto: Ingezonden