mainImage

Kerstboom bij stadhuis wordt woensdagavond ontstoken

5 december 2022, 12:14 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Voor het eerst na twee jaar corona begint het Rotterdamse kerstseizoen weer met het ontsteken van de kerstboomverlichting. Traditiegetrouw staat dit jaar weer een kerstboom voor het stadhuis. Op woensdag 7 december om 18.00 uur ontsteekt burgemeester Aboutaleb de lichtjes van de kerstboom voor het stadhuis.

Daarvoor zijn er vanaf 17.00 uur activiteiten zoals mini-concerten van de stadsbeiaardier en de stadsorganist. Tijdens het ontsteken van de kerstverlichting treedt het kinderkoor van ZangExpress op.

Richard de Waardt (stadbeiaardier) en Adriaan Hoek (stadorganist) geven op 7 december allebei mini-concerten voordat de burgemeester de kerstverlichting ontsteekt. De stadsbeiaardier geeft vanaf 17.00 uur drie mini-concerten in de stadstuin. Daar kunt u naast het concert ook genieten van Koek en Zopie. Deze concerten zijn gratis en zonder aanmelding te bezoeken.

In de Burgerzaal van het stadhuis kan men meedoen met twee sing-a-long concerten van de stadsorganist, met medewerking van Marije Bierling. Men kan dan samen met anderen meezingen met bekende kerstnummers. Deze concerten spelen van 17.15 - 17.30 uur en 17.45 - 18.00 uur. Als u hieraan mee wilt doen, kunt u zich van tevoren gratis aanmelden via Stadsmuziek.nl. Er is plek voor 150 personen per concert.

De rest van het programma kunt u vrij bezoeken.  


Foto: Gemeente Rotterdam