mainImage

Kleuters aan de slag als marktkooplui op Centrummarkt

28 oktober 2021, 00:19 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Kleuters van de Rotterdamse basisschool De Provenier gingen dinsdag aan de slag als marktkoopman en -vrouw op de centrummarkt op de Binnenrotte. Ze hielpen ondernemers bij het verkopen van bloemen, het sorteren van kleding en het inpakken van groente en fruit.

Helemaal onbekend met het fenomeen "markt'' waren de 5-jarige kleuters niet, want hun eigen lokaal hadden ze in aanloop naar dit bezoek ook al omgetoverd tot een heuse markt. Daar oefenden ze met de namen van de producten, het tellen van voorraden en afrekenen. Deze vaardigheden konden ze nu dus op de echte markt inzetten.

Het was niet de eerste keer dat kinderen van basisschool De Provenier de stad bezochten. De nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben, is voor de school de motor om te leren. Kinderen hebben een sterke wens om te onderzoeken en de stad biedt daar uitstekende mogelijkheden toe. Leren doe je volgens basisschool De Provenier dus niet alleen uit een boekje, maar vooral ook door een koppeling te maken met de omgeving.

Zowel de kinderen als de ondernemers van de Centrummarkt op de Binnenrotte genoten van het bezoek. De kinderen sloten hun avontuur af met de aankoop van een paar grote zakken kibbeling. Die rekenden ze niet alleen zelf af, maar smikkelden ze natuurlijk ook zelf op.

Op de foto de 5-jarige Feike van basisschool De Provenier. Zij overhandigt - tot zichtbare tevredenheid van de bloemist - een bos bloemen aan een klant.