Dagblad010 | Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde
mainImage

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

21 september 2021, 15:16 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Vanaf november reist er een bijzonder kunstproject door IJsselmonde: Expeditie IJsbrekers. Met de IJsbrekers installatie gaan de iniatiefnemers ontmoetingen teweeg brengen tussen voorbijgangers op straat. Hou je van acteren? En lijkt het jou leuk om samen in parken, op pleinen en in winkelcentra het ijs te breken? Meld je dan nu aan voor het performance team!

Het IJsbrekers performance team gaat onder leiding van regisseur Bram Legerstee een aantal prikkelende performances bedenken om het ijs te breken in IJsselmonde. Iedereen boven de 18 kan zich aanmelden. Zowel ervaren als onervaren acteurs mogen zich aanmelden, deelname is gratis.
 
De IJsbrekersinstallatie strijkt tussen november 2021 en juli 2022 twintig keer neer in IJsselmonde. In Keizerswaard, in het Park Twee Heuvels, in de Brasserie op Zuid…

Het performance team heeft de schone taak om voorbijgangers nieuwsgierig te maken en zover te krijgen dat ze de installatie binnen stappen. Levende standbeelden, een flashmob, verdwaalde typetjes... samen met Bram ga je tijdens drie repetitieavonden verschillende vormen uitproberen en uiteindelijk uitvoeren op locatie.

Iedereen van 18 jaar of ouder die woont of werkt in IJsselmonde kan meedoen. De lessen worden gegeven in theater Islemunda op woensdag 6, 13 en 27 oktober van 19:30 tot 21:30 uur.
De daadwerkelijke optredens worden gegeven op zaterdag 13 en 27 november en zaterdag 11 december.
 
De locaties liggen allemaal binnen IJsselmonde. Per locatiedag ontvang je een vrijwilligersvergoeding van € 30,-


Foto: Pixabay