Dagblad010 | Leefbaar wil versneld gesprek driehoek en Feyenoord
mainImage

Leefbaar wil versneld gesprek driehoek en Feyenoord

Koevermans, Aboutaleb en Simons
20 september 2021, 23:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Leefbaar Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd wanneer hij samen met de korpschef van politie en de officier van justitie met de leiding van Feyenoord aan tafel gaat om te praten over de veiligheid van de voetbalbestuurders en hun investeerders. Het verzoek is per brief onderweg en de directe aanleiding is het ingooien van de ruiten thuis bij Mark Koevermans, de Feyenoord-directeur van de betaald voetbaltak. 

‘’Een absoluut absurde en verwerpelijke gebeurtenis. Je kan het niet met elkaar eens zijn, je mag elkaar voor rotte vis uitmaken, maar deze vernielingen zijn onacceptabel. Wij hopen dat de dader snel gepakt en bestraft wordt’’, aldus de Leefbaar-raadsleden Simons en Hoogwerf.

Op de deur van de woning van Koevermans is de tekst RJK gespoten. Deze afkorting staat voor Rotterdam Jongeren Kern. Onlangs werden dezelfde letters aangetroffen bij de vernielingen en bekladdingen van de sportschool van Paul van Dorst, de voorzitter van de Roze Kameraden, en het kantoor van COC Rotterdam. Beide locaties werden beklad met homofobe leuzen.

‘’Volgens Feyenoord is de maat, lezen we. Sinds mei hebben zij na een aantal incidenten aangegeven om de tafel te willen met de lokale driehoek, maar telkens schijnen deze afspraken te zijn verzet. Het wordt nu voor een definitieve datum’’, vindt Leefbaar Rotterdam, dat graag wil weten wie nu precies achter deze acties zitten.