mainImage

Mijnsherenplein blijft verboden terrein

25 oktober 2021, 17:55 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb verlengt het verbod om in de late avond en nacht rond te hangen op het Mijnsherenplein op Rotterdam-Zuid. Aanhoudende overlast door alcohol- en lachgasgebruik in de afgelopen zomder ligt hieraan ten grondslag. De stilte is zo goed bevallen, dat na overleg met betrokkenen besloten is om het verbod met drie maanden te verlengen.

De maatregel gaat om 22.00 uur in en duur tot 06.00 uur 's ochtends. Niemand mag dan aanwezig zijn op het plein. Uit de evaluatie is gebleken dat het instellen van deze verbodslocatie het gewenste effect lijkt op te leveren. De politie en toezicht en handhaving hebben in de genoemde periode niet handhavend hoeven optreden en er zijn geen overtredingen van het betreden van de verbodslocatie geconstateerd. Er is bovendien geen toename van meldingen en/of overlast geconstateerd op nabijgelegen pleinen.

Na 26 januari 2022 wordt opnieuw bekeken in hoeverre het noodzakelijk is om deze aanwijzing te verlengen. Naast deze aanwijzing van het Mijnsherenplein als verbodslocatie loopt er een integrale aanpak voor het Mijnsherenplein en de omliggende straten.


Foto: Google Maps