Dagblad010 | Niels van der Velden vrijdag met ‘herstelbewijs’ naar huis
mainImage

Niels van der Velden vrijdag met ‘herstelbewijs’ naar huis

25 juli 2021, 14:27 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Niels van der Velden mag vrijdag met een ‘herstelbewijs’ naar huis. Dat heeft hij van de Spaanse autoriteiten te horen gekregen. De 20-jarige Barendrechter - die donderdag voor de tweede keer positief werd getest, maar geen klachten heeft – heeft dan 10 dagen in quarantainehotel Bellver in Palma de Mallorca opgesloten gezeten. Niels en zijn familie zijn blij dat er nu duidelijkheid is en dat er een einde komt aan zijn nachtmerrie.
 
Niels werd maandag op het vliegveld Palma de Mallorca door een medewerker van EasyJet tegengehouden voor zijn terugvlucht naar Nederland. Een negatieve antigeentest was volgens hem niet voldoende om in het vliegtuig te stappen. De 20-jarige Niels had een PCR-spoedtest nodig en die testte twee uur voor vertrek positief.

Niels mocht dus niet mee terugvliegen naar Nederland waar zijn moeder Sietske Jansen de afgelopen dagen stad en land heeft afgebeld om duidelijkheid te krijgen over de situatie van haar zoon. In Nederland kon men niets voor hem doen en was de enige boodschap ‘uw zoon is nu in handen van de Spaanse autoriteiten’.
 
Die waren voor moeder Sietske niet bereikbaar. ‘’Alleen een bandje met de boodschap in het Spaanse dat ze niet bereikbaar zijn en het verzoek om het later nog eens te proberen. Maar wij zijn nu opgelucht dat Niels vrijdag naar huis kan komen. Hij is daar onmenselijk behandeld. Heeft 10 dagen met nauwelijks eten opgesloten gezeten in een kamer met een beveiliger voor de deur, maar we zijn nu bezig met een terugvlucht te boeken. Er is nog voldoende plek in de vliegtuigen, dus dat zal geen probleem zijn. Daarna gaan we nog kijken of we alsnog stappen kunnen ondernemen tegen Easyjet of Vakantiediscounter waar de reis is geboekt, want volgens onze informatie is een negatieve antigeentest van nog geen 48 uur oud nog steeds voldoende om van Spanje naar Nederland te kunnen reizen. Maar eerst willen we Niels weer veilig thuis hebben’’, aldus Sietske Jansen.


Foto: Ingezonden