Dagblad010 | Nieuwe Krajicek Playground in Rotterdam-Delfshaven geopend
mainImage

Nieuwe Krajicek Playground in Rotterdam-Delfshaven geopend

4 augustus 2021, 16:06 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Onder toeziend oog van de buurt, hebben de gemeente Rotterdam, Thuis op Straat en de Krajicek Foundation vandaag Krajicek Playground Lloyd Multiplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven geopend.

Thuis op Straat (TOS) zorgde voor een feestelijke opening voor de kinderen uit de buurt. Naast basketbal, dans, freerunning en een pannakooi kon er ook meegedaan worden aan FIFA Skills en E-Sports Gaming. Samen met de directeur van de Krajicek Foundation en de gebiedsadviseur Sport Delfshaven onthulden zij het nieuwe naambord en openden daarmee officieel de Playground.

Krajicek Playgrounds zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen gratis kunnen sporten, spelen en vriendjes kunnen maken. Minimaal twee keer per week is professionele begeleiding door een buurtsportcoach en daarnaast worden jongeren uit de buurt gemotiveerd om zelf sport- en spelactiviteiten te organiseren.

In ruil daarvoor ontvangen Krajicek Scholarshippers, zoals deze jongeren worden genoemd, een studiebeurs en nemen zij deel aan de Krajicek Academy waarin zij hun maatschappelijke talenten verder kunnen ontwikkelen. Op de Playground Lloyd Multiplein gaan het komende studiejaar drie Scholarshippers van start, Aristote Nzuzi, Elijah Pimenta en Soufiane Erriani. Zij worden daarbij begeleid door TOS- buurtsportcoach Yasin Dundar.

Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation: “Wij zijn er ontzettend trots op deze nieuwe Playground. Ieder kind verdient een fijne plek in de buurt om zijn talenten te ontdekken. Samen met de gemeente, TOS en onze Scholarshippers hopen we ook op deze Playground een sportieve ontmoetingsplek voor de hele buurt te realiseren.”

Lloyd Multiplein is alweer de achttiende Krajicek Playground in Rotterdam. Al ruim 20 jaar hebben de gemeente Rotterdam en de Krajicek Foundation een sportieve en maatschappelijke samenwerking.

In 2001 werd de eerste Playground geopend aan de Koningsveldestraat en ook het 20-jarig jubileum van de foundation werd grootst gevierd rondom Playground Sportplaza Zuiderpark. Daarnaast wordt de finale van de Krajicek Tennis Tour ieder jaar gespeeld tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament in Ahoy.

Momenteel zijn er 30 Krajicek Scholarshippers actief die er samen voor zorgen dat vele Rotterdamse kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen.